Politika zasebnosti

POLITIKA ZASEBNOSTI SPLETNE TRGOVINE OZONEE.SI

1. Zakaj se je pomembno seznaniti s to Politiko zasebnosti?
V tej Politiki zasebnosti razlagamo, kako uporabljamo vaše osebne podatke, ki jih pridobivamo preko spletne trgovine https://ozonee.si/ (»Trgovina«). Z uporabo Trgovine se strinjate z načeli in pogoji, opisanimi v tej Politiki zasebnosti.
2. Kdo upravlja vaše osebne podatke?
Alpha Fashion Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa s sedežem na naslovu ul. Naftowa 5, 65-705 Zielona Góra vpisano v poslovni register podjetnikov pod številko KRS 0000691242, davčna številka NIP: 9291906045, številka REGON: 368062332
3. Kakšne podatke zbiramo:
Obdelujemo naslednje osebne podatke:
a. Ime in priimek ali ime podjetja;
b. naslov prebivališča;
c. telefonska številka;
d. naslov e-pošte;
e. davčna številka - za Uporabnike, ki niso Potrošniki.
4. Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov
Zgoraj opisane osebne podatke zbiramo in obdelujemo v skladu s predpisi Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (EU) 2016/679 z dne 27. aprila 2016. o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (GDRP) in zakona o varstvu osebnih podatkov iz dne 10.5.2018, če je izpolnjen vsaj eden izmed spodnjih pogojev:
1) privolili ste v obdelavo osebnih podatkov za eden ali več namenov;
2) obdelava je potrebna za izvedbo pogodbe, ki ste jo sklenili ali za ustrezno ukrepanje pred sklenitvijo pogodbe;
3) obdelava je potrebna za izpolnjevanje zakonitih obveznosti;
4) obdelava je potrebna za zaščito vaših življenjskih interesov;
5) obdelava je potrebna za namene, ki izhajajo iz zakonitih interesov upravljavca ali tretje osebe.
5. Kako uporabljamo zbrane podatke?
Zbrane podatke uporabljamo predvsem za vzpostavitev stika po elektronski pošti ali preko telefona, za pripravo in izvedbo oddanega naročila, vključno z obravnavo pritožb in vračil ob odstopu od pogodbe, kakor tudi za oglaševanje storitev in izdelkov.
Na podlagi dodatne privolitve zbrane podatke uporabljamo:
1) za pošiljanje po elektronski pošti zanimivih sporočil, obvestil o novih izdelkih in akcijah, lastnega tržnega gradiva (newsletter ali tržne informacije),
2) za pošiljanje po elektronski pošti akcijskih in tržnih vsebin naših Zanesljivih Partnerjev,
3) na avtomatiziran način, za profiliranje vaših osebnih podatkov za prilagoditev ponudbe in oglasov vašim individualnim potrebam, vedenju in načinu uporabe spletne strani.
6. Ali je navedba podatkov obvezna?
Lahko samo odločite, ali sploh in v kakšnem obsegu boste uporabljali naše storitve in posredovali svoje podatke. Navedba osebnih podatkov ni obvezna, vendar če določenih osebnih podatkov na navedete, ne bomo mogli nadaljevati z izvedbo vašega naročila.
7. Kakšne so vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki?
Upravičeni ste do vpogleda v vaše osebne podatke, pridobivanja informacij o obdelavi podatkov, do popravka, dopolnitve, posodobitve ali preklica privolitve v obdelavo in, kadarkoli, do izbrisa teh osebnih podatkov (pravica do pozabe). Za to se, prosimo, obrnite na nas preko Računa v Trgovini ali nam pošljite sporočilo po elektronski pošti na naslov: privacy@ozonee.pl [EC1] ali preko kontaktnega obrazca.
Lahko tudi vložite ugovor v zvezi s obdelavo vaših osebnih podatkov na Urad za varstvo osebnih podatkov.
8. Ali lahko prenesem moje osebne podatke.
Upravičeni ste do prejema osebnih podatkov, ki jih obdelujemo z vašim soglasjem ali v okviru izvedbe pogodbe. Podatke boste prejeli v standardnem, strojno berljivem formatu. Če osebne podatke hočete posredovati neposredno drugemu upravljavcu, bomo to omogočili le, kadar je to tehnično izvedljivo.
9. Koliko časa bomo obdelovali vaše osebne podatke?
Vaše osebne podatke obdeluje, ko je to potrebno za vzdrževanje uporabniškega računa in izvedbo naročil, poprodajnih storitev in obravnavo pritožb. Poleg tega vaše podatke lahko hranimo, če je to potrebno za uveljavljanje zahtevkov iz naslova zapadlih plačil ali če je potrebno ukrepati v zvezi s kršitvijo pravilnika Trgovine ali veljavne zakonodaje. V zgoraj navedenih primerih se osebni podatki lahko hranijo tudi po izbrisu uporabniškega računa, vendar le toliko časa, koliko je potrebno za zgornje namene.
10. Varnost in zaupnost
Uporabljamo vsa tehnična in organizacijska sredstva za zagotavljanje varnosti vaših osebnih podatkov in zaščito le-teh pred naključnim ali namernim uničenjem, naključno izgubo, spremembo, nepooblaščenim razkritjem ali dostopom. Podatki se shranjujejo na strežnikih z visoko stopnjo zaščite, ob upoštevanju ustreznih zaščitnih ukrepov, ki izpolnjujejo zahteve poljske zakonodaje.
Ko obiskujete Trgovino, ne razkrivajte nepooblaščenim osebam vaših osebnih podatkov. To lahko storite na vašo izključno odgovornost
11. Ali moje osebne podatke posredujete drugim subjektom?
Za vzdrževanje uporabniškega računa, upravljanje elektronske pošte in izvedbo naročil lahko vaše osebne podatke posredujemo v obdelavo drugih subjektom. Zaupanje vaših osebnih podatkov zunanjim dobaviteljem se lahko nanaša zlasti na: kurirske in poštne storitve, hosting in vzdrževanje strežnikov.

Poštne in kurirske pošiljke opravlja:

Poljska Pošta s sedežem v Varšavi

DPD Poljska
ulica Wrocławska 152
62-800 Kalisz

Upravljavec hostinga Trgovine je:
IAI Spółka Akcyjna
ulica Aleja Piastów 30
71-064 Szczecin

Za pridobitev dodatnih informacij se obrnite na nas.
12. Kakšni podatki se dodatno obdelujejo?
Ko obiskujete spletno stran Trgovine, lahko obdelujemo tudi operativne in navigacijske podatke (IP naslov, ime domene, vrsta brskalnika, čas dostopa, vrsta operacijskega sistema, podatki o povezavah in referencah, ki jih kliknete, in o drugih vaših aktivnostih v naši Trgovini), ki se uporabljajo za pripravo statistik za upravljanje Trgovine. Ti podatki so zbirni in anonimni, torej ne vsebujejo informacij, s katerimi je mogoče identificirati obiskovalce Trgovine. Logov ne razkrivamo tretjim osebam.
13. Spremembe politike zasebnosti
Ponudba Trgovine se lahko spremeni. Spremenijo se lahko tudi tehnologije, standardi, zakonodajne zahteve in zahteve povezane s spletnim poslovanjem. V zvezi s tem se v prihodnje lahko uvedejo spremembe Politike zasebnosti. Uporaba Trgovine po uvedbi sprememb pomeni odobritev le-teh.
14. Kontaktne podatke najdete v ustreznem oddelku naše Trgovine.

I. Piškotki in podobne tehnologije


1. Trgovina uporablja tudi piškotke za zbiranje drugih, neosebnih podatkov. Piškotki se uporabljajo za zagotavljaje najvišje kakovosti storitev, za optimizacijo vsebin Trgovine, prilagajanje individualnim potrebam vsakega uporabnika, kakor tudi za oglaševanje in statistiko. To niso osebni podatki, kar pomeni, da z njimi ni mogoče nedvoumno identificirati posameznika. Za več informacij preberite našo Politiko piškotkov.
2. Piškotek je tekstovna datoteka, ki vsebuje informacije, ki jih končna naprava (računalnik ali druga prenosna naprava) Uporabnika prenese ob obisku spletne strani Trgovine. Ob vsakem obisku spletne strani Trgovine se piškotki pošiljajo iz uporabnikovega brskalnika na spletno stran Trgovine, s katere so bile naložene.
3. Vrste piškotkov, ki se uporabljajo na spletni strani Trgovine:
a. Sejni - hranijo se na uporabnikovi napravi le med sejo brskalnika;
b. Trajni - hranijo se tudi, ko uporabnik zapusti spletno stran Trgovine, in se načeloma uporabljajo za prilagajanje vsebine spletne strani ob naslednjem obisku Trgovine.
4. Piškotkov ne uporabljamo za shranjevanje uporabnikovih osebnih podatkov.
5. Informacije, ki jih pridobivamo s piškotki, so namenjene določanju preferenc in optimizaciji uporabe spletne strani, pripravo statistik, ohranjanje uporabniške seje (za prijavljene uporabnike).
6. Uporabnik lahko omeji ali onemogoči dostop piškotkov do svoje Naprave.
7. Uporabnik lahko samostojno in kadarkoli spremeni nastavitve piškotkov, določi pogoje shranjevanja le-teh in dostopanja piškotkov do uporabnikove naprave. Spremembe se lahko uvedejo s spreminjanjem nastavitev spletnega brskalnika ali konfiguracijo storitve. Nastavitve lahko spremenite zlasti tako, da se onemogoči samodejno podpiranje piškotkov v brskalniku oz. da se sporoča o vsakokratni namestitvi piškotkov v Uporabnikovi napravi. Podrobni podatki o možnostih in načinih podpore piškotkov so na voljo v nastavitvah programske opreme (spletnega brskalnika).
8. Uporabnik lahko kadarkoli zbriše piškote. Za to lahko uporabi funkcije, ki jih ponuja njegov spletni brskalnik.
9. Omejitev ali blokiranje uporabe piškotkov lahko oteži uporabo nekaterih funkcij spletne strani Trgovine, ki zaradi svoje narave zahtevajo uporabo piškotkov.

II. Namen uporabe piškotkov

Upravljavec uporablja lastne piškotke za:
1. Konfiguracija spletnega mesta
I) prilagoditev vsebine spletnih strani uporabnikovim preferencam in optimizacija uporabe spletnih strani;
II) prepoznavanje uporabnikove naprave, njene lokacije in primerni prikaz vsebine spletne strani, prilagojene individualnim potrebam;
III) shranjevanje izbranih nastavitev in individualizacija vmesnika npr. glede izbranega jezika ali regije, iz katere prihaja Uporabnik;
IV) shranjevanje zgodovine obiskanih spletnih strani za boljše priporočanje vsebin;
V) velikost pisave, videz spletne strani in dr.
2. Avtentikacija uporabnika in zagotovitev uporabniške seje
I) ohranjanje uporabniške seje (po prijavi) - uporabniku ni treba, da se na vsaki podstrani ponovni prijavi z imenom in geslom;
II) pravilna konfiguracija izbranih možnosti spletnega mesta, zlasti omogočanje preverjanje istovetnosti seje brskalnika;
III) optimizacija in povečanje učinkovitosti ponujanih storitev.
3. Izvajanje postopkov potrebni za popolno delovanje spletnih strani
I) prilagoditev vsebine spletnih strani uporabnikovim preferencam in optimizacija uporabe spletnih strani; Te datoteke omogočajo zlasti prepoznavanje osnovnih parametrov naprave in ustrezno prikazovanje vsebine spletne strani, prilagojene njegovim individualnim potrebam;
II) pravilno podpiranje partnerskega programa, zlasti omogočanje preverjanja virov preusmeritev uporabnikov na spletne strani trgovine.
4. Shranjevanje uporabnikove lokacije
I) pravilna konfiguracija izbranih možnosti spletnega mesta, zlasti omogočanje prilagajanja posredovanih informacij glede na uporabnikovo lokacijo.
5. Analiza in raziskave ter revizija gledanosti
I) ustvarjanje anonimnih statistik, ki pomagajo razumeti način, na na kateri uporabniki uporabljajo spletne strani, kar omogoča izboljšanje strukture in vsebine teh strani.
6. Oglaševalske storitve
II) prilagoditev vsebine oglasov storitev in izdelkov tretjih podjetij;
7. Zagotavljanje varnosti in zanesljivosti poslovanja spletnega mesta

Upravljavec uporablja zunanje piškotke za:
1. Prikaz multimedijskih vsebin na spletnih straneh Servisa. Te vsebine se nalagajo iz zunanjega spletnega mesta:
I) www.youtube.com [upravljavec piškotkov:: Google Inc s sedežem v ZDA]
2. Zbiranje splošnih in anonimnih statističnih podatkov s pomočjo analitičnih orodij:
I) Google Analytics [upravljavec piškotkov:: Google Inc s sedežem v ZDA]
II) IAI-Shop.com [upravljavec piškotkov: IAI S.A. s sedežem v Szczecinu]
3. Prikaz oglasov, ki ustrezajo preferencjam Uporabnika, z uporabo orodja za spletno oglaševanje:
I) Google AdSense [upravljavec piškotkov:: Google Inc s sedežem v ZDA]
4. Prijava na spletno mesto preko računa v drugem spletnem mestu:
I) Facebook Connect [upravljavec piškotkov:: Facebook Inc s sedežem v ZDA ali Facebook Ireland s sedežem na Irskem]
II) Google [upravljavec piškotkov: Google Inc s sedežem v ZDA]
III) Paypal [upravljavec piškotkov: PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A s sedežem v Luksemburgu ali PayPal Inc. s sedežem v ZDA]
5. Uporaba interaktivnih možnosti za povečanje priljubljenosti spletnega mesta preko družbenih omrežij:
I) www.twitter.com [upravljavec piškotkov:: Twitter Inc. s sedežem v ZDA]
II) Facebook.com [upravljavec piškotkov: Facebook Inc s sedežem v ZDA ali Facebook Ireland s sedežem na Irskem]
III) Pinterest [upravljavec piškotkov: Pinterest, Inc s sedežem v ZDA]
6. Uporabnik lahko samostojno in kadarkoli spremeni nastavitve piškotkov, določi pogoje shranjevanja le-teh in dostopanja piškotkov do uporabnikove naprave. Spremembe iz prejšnjega stavka Uporabnik lahko uvede s spreminjanjem nastavitev spletnega brskalnika ali konfiguracijo storitve. Nastavitve lahko spremenite zlasti tako, da se onemogoči samodejno podpiranje piškotkov v brskalniku oz. da se sporoča o vsakokratni namestitvi piškotkov v Uporabnikovi napravi. Podrobni podatki o možnostih in načinih podpore piškotkov so na voljo v nastavitvah programske opreme (spletnega brskalnika).
7. Uporabnik lahko kadarkoli zbriše piškote. Za to lahko uporabi funkcije, ki jih ponuja njegov spletni brskalnik.
8. Omejitev uporabe piškotkov lahko vpliva na nekatere funkcije, ki so na voljo na spletni strani.
Programska oprema za brskanje po spletnih straneh (brskalnik) običajno privzeto omogoča shranjevanje piškotkov v končni napravi. Lahko kadarkoli spremenite nastavitve z zvezi s piškotki. Te nastavitve lahko spremenite zlasti tako, da onemogočite samodejno podpiranje piškotkov ali določite, da vas mora brskalnik vedno obvestiti o namestitvi piškotkov v vaši napravi.
Spletna trgovina sporoča, da omejitev uporabe piškotkov lahko vpliva na nekatere funkcije, ki so na voljo na njenih spletnih straneh. Več informacij o piškotkih je na voljo v oddelku »Pomoč« v meni brskalnika.

Poleg piškotkov spletna trgovina lahko zbira podatke, ki juh običajno zbirajo upravljavci spletnih sistemov v okviru t.i. logov ali dnevniške datoteke. Podatki, ki jih vsebujejo logi, lahko vključujejo npr. vaš IP naslov, vrsto platforme in spletnega brskalnika, dobavitelja interneta in naslov spletne strani, iz katere ste pripotovali na našo spletno stran.

Nekatere podstrani in druga sredstva komunikacije z vami lahko vsebujejo t.i. web beacons (merilne kode). Web beacon omogočajo pridobivanje informacij, kot so npr. IP naslov računalnika, ki je dostopal do spletne strani, na kateri se nahaja web beacon, URL številko strani, čas nalaganja strani, vrsta brskalnika, kot tudi informacije iz piškotkov za oceno učinkovitosti naših oglasov. Ti podatki se arhivirajo in uporabijo za statistično analizo in oceno globalnega gibanja uporabnikov Spletnega mesta. Ti podatki se ne združujejo s posredovanimi osebnimi podatki.
Vedno lahko blokirate namestitev piškotkov ali zbrišete trajne piškotke. Za to uporabite ustrezne funkcije vašega brskalnika. Če naletite na težave, obrnite se na ustrezna pojasnila v brskalniku ali na dobavitelja vašega brskalnika. Poleg piškotkov spletna trgovina lahko zbira podatke, ki juh običajno zbirajo upravljavci spletnih sistemov v okviru t.i. logov ali dnevniške datoteke. Podatki, ki jih vsebujejo logi, lahko vključujejo npr. vaš IP naslov, vrsto platforme in spletnega brskalnika, dobavitelja interneta in naslov spletne strani, iz katere ste pripotovali na našo spletno stran. Nekatere podstrani in druga sredstva komunikacije z vami lahko vsebujejo t.i. web beacons (merilne kode). Web beacon omogočajo pridobivanje informacij, kot so npr. IP naslov računalnika, ki je dostopal do spletne strani, na kateri se nahaja web beacon, URL številko strani, čas nalaganja strani, vrsta brskalnika, kot tudi informacije iz piškotkov za oceno učinkovitosti naših oglasov. Ti podatki se arhivirajo in uporabijo za statistično analizo in oceno globalnega gibanja uporabnikov Spletnega mesta. Ti podatki se ne združujejo s posredovanimi osebnimi podatki.

III. Končne določbe


1. N spletni strani Trgovine se lahko nahajajo povezave za druge spletne strani. Upravljavec ne more vplivati na to, katere podatke, za kakšen namen in na kakšen način se obdelujejo in posredujejo tem spletnim stranem. Upravljavec svetuje, da se ob prehodu na druge spletne strani seznanite z njihovo politiko zasebnosti. Ta Politika zasebnosti velja le za to Trgovino. Upravljavec ne odgovarja za obdelavo osebnih podatkov, ki ji izvajajo tretje osebe.
2. Upravljavec uporablja tehnična in organizacijska sredstva za zagotavljanje zaščite Osebnih podatkov, ki je primerna za tveganja in kategorije zaščitenih osebnih podatkov, zlasti pa osebne podatke ščiti pred razkritjem nepooblaščenim osebam, nepooblaščenim prevzemom, obdelavo, ki krši veljavne predpise, spremembo, izgubo, poškodovanjem ali uničenjem.
3. Upravljavec zagotavlja naslednja tehnična sredstva za preprečevanje nepooblaščenega pridobivanja in spreminjana elektronsko dostavljenih Osebnih podatkov:
a) zaščita podatkovne zbirke pred nepooblaščenim dostopom;
b) dostopanje do Računa na podlagi navedbe uporabniškega imena in gesla.
4. Upravljavec lahko posreduje Osebne podatke v zvezi z izpolnjevanjem zakonskih obveznosti (npr. na zahtevo organov pregona), z obravnavo zahtevkov, kakor tudi zaščito pravic, lastnine (vključno z intelektualno lastnino) in varnosti oseb.
pixel